tisdag 20 oktober 2020

HALLOWEENTÅRTA





Ingredienser:
1 frp färdig chokladtårtbotten
3 dl vispgrädde
2 dl O´boy-pulver

Glasyr:
150 gram rumsvarmt smör
2 dl kakao
1 burk sötad kondenserad mjölk

Dekor:
100-150 gram marshmallows
75 gram hallonbåtar
3 rullar lakritssnören
50 g blockchoklad

Gör så här:
Klipp lakritssnörena i ca 3 cm långa bitar. Lägg benen som en spindel. Du kan få böja lite på vissa för att de ska forma sig som spindlar. Smält 50 gram bakchoklad/blockchoklad.Häll upp chokladen i en sprits eller plastpåse. Sätt påsen över ett stort glas och häller i chokladen. Klipp ett pyttelitet hål i ena änden. Fäst ihop benen med den smälta chokladen så att spindeln sitter ihop. Ställ kallt så att chokladen stelna. 

Blanda 150 gram rumsvarmt smör med 2 dl kakao och 1 burk sötad kondenserad mjölk och avsluta genom att bre på ett tjockt lager av glasyren på tårtan. 

Lägg marshmallows i en bunke som tål mikrovågsugn och värm på högsta effekt i 20-sekundersintervaller. När marshmallowen är smält rör du om. 

Låt svalna något så att du inte bränner dig. Dra ut långa strängar mellan fingrarna och fäst på tallriken/tårtfatet tvärsöver. Upprepa tills tårtan är täckt av spindelnät. Det gör inget om de olika nätsträngarna ser olika ut. Det får den bara att likna ett spindelnät ännu mer.

 Lägg hallonbåtarna i en bunke som tål mikrovågsugn och värm på högsta effekt i 20 sekunder. Behövs det mer så värm i 10 sekundersintervaller. När hallonbåtarna har smält så rör du om. Vill du ha ännu rödare blod tillsätter du röd hushållsfärg.  Ringla på blodet på tårtan. Sätt fast spindlarna på spindelnätet.