torsdag 12 augusti 2021

TORTA DE MILANESA



4 port
Ingredienser:
4 st briochebröd 
4 kycklingbröst à 150 g
1 dl vetemjöl
2 tsk chilipulver
2 tsk spiskummin
1 msk paprikapulver
1 tsk salt
1 ägg
2 dl panko
1 knippe koriander
snabbpicklad gurka

Crema
4 vitlöksklyftor
en halv lime
1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
chilisås

Snabbpicklad gurka
1 gurka
1 msk ättikssprit 12 %
1 dl vatten
2 msk socker
salt & svartpeppar

Gör så här:
Skala och skär gurkan tunt. Blanda ättika, vatten och socker och smaka av med salt och peppar. Häll lagen över gurkan och vips är den picklad.
Dela kycklingfiléerna sidledes och banka ut dem.
Blanda mjöl och kryddor på ett fat, det uppvispade ägget på ett annat och pankon på ett tredje. Doppa kycklingfiléerna i först kryddmjölet, sedan ägget och sist pankon. Fritera kycklingen i 160 C tills den är gyllengul och frasig. Låt rinna av på hushållspapper.
Halvera briochebullarna på mitten och stek i lite smör i en stekpanna på medelvärme tills de fått fin färg.

Crema
Pressa vitlök och lime och blanda med de andra ingredienserna till cremen. Häll i chilisås efter smak.

Montera burgarna med crema, friterad kyckling, avokado, picklad rödlök och snabbinlagd gurka. Och en massa koriander.