onsdag 17 augusti 2022

SUSHI IN A BOWL



4 port
Ingredienser:
Wasabikräm
3 msk majonnäs eller vegansk majonnäs
1 msk vatten
2 tsk wasabipasta
Sushi
450 g ris av blomkål
2 msk vatten
1 msk kokosolja
1 msk sesamolja
1 tsk glutenfri soja
450 g konserverad salladskrabba
4 msk majonnäs
1 msk srirachasås
salt
Garnering
1 nori ark, i strimlor
1 avokado
140 g gurka, i stavar
1 dl rödkål, riven
½ (2,25 g) rädisa, tunt skivad
1 msk morötter, rivna
1 tsk sesamfrön (valfritt)

Gör så här:

Wasabikräm: Blanda alla ingredienser i en liten skål.
Sushi: Blanda blomkålsris med vatten och kokosolja i en kastrull på medelhög värme. Låt sjuda under lock i 5–10 minuter. Ta bort kastrullen från plattan och låt riset svalna helt. Rör ner sesamolja och soja.
Blanda krabba, majonnäs och srirachasås i en skål. Rör ihop ordentligt.
Dela upp blomkålsriset i serveringsskålar.
Toppa varje skål med krabbröra, avokadoskivor, nori, gurka, rödkål och rädisa. Strö gärna över lite sesamfrön. Servera tillsammans med wasabikrämen.

Tips!
Krabban går att byta ut mot tonfisk.