tisdag 2 januari 2024

ASIATISK TERIYAKIFÄRS MED SMASHAD GURKSALLAD




4 portioner

Ingredienser:

500 gram färs 
2 vitlöksklyftor
2 dl teriyakisås
1 msk risvinäger
2 msk japansk soja
Chiliflakes
2 st pak choi
12 kastanjechampinjoner
Svarta och ljusa sesamfrön
Smashad gurksallad:
1 gurka
2-3 msk Ponzu
Svarta sesamfrön
Chiliflakes
Chilimayo
Jasminris
Rapsolja att steka i

Gör så här:
Koka riset enligt förpackningen.
Finhacka vitlöken.
Stek försiktigt i olja några minuter. Tillsätt sedan färsen och stek klar.
I med teriyakisås, risvinäger och soja. Smaka av med chiliflakes till valfri styrka.
Smasha gurkan, skär i bitar o h ringla på Ponzu och strö på svarta sesamfrön.
Skölj och skiva pak choi.
Skiva en salladslök.
Dela champinjonerna i fyra delar.
Medan riset vilar; stek champinjoner och pak choi några minuter.
Lägg upp ris, teriyakifärsen, pak choi och svamp i en djupare tallrik.
Ringla på chilimayo, strö på salladslök och sesamfrön.