21 oktober 2025

KLADDKAKSSMULPAJ MED HALLON OCH CHOKLAD




 8-10 port.
 
Ingredienser:
 
Kladdkaka: 
150 g smör
150 g mjölkchoklad
2 dl socker
2 dl mjöl
0,5 dl kakao
1 msk vaniljsocker
2 ägg
0,5 tsk bakpulver
 
Hallontopping:
200 g hallon
1 msk maizena
1 msk socker
 
Smuldeg med hackad choklad:
50 g smör
2 dl havregryn
0,5 dl ljust muscovadosocker
1 tsk vaniljsocker
50 g hackad choklad
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Klä en springform (ca 25 cm) med bakplåtspapper i botten och smöra och mjöla den.
Blanda hallon, maizena och socker i en kastrull och koka till ”syltig” konstistens. Ställ åt sidan.
Blanda ihop alla ingredienser till smuldegen.
Smält smöret till kakan i en kastrull och bryt ned chokladen, vänta någon minut och rör sedan till en jämn smet, rör sedan ner resten av ingredienserna och häll i formen.
Bred ut hallontoppingen försiktigt över chokladsmeten och toppa sedan med smuldegen.
Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Låt kallna, gärna i kylen en stund, servera med vispad grädde eller vaniljsås.