ca 6 port.
Ingredienser:
800 g nötfärs
400 g riven vitkål
300 g riven morot
2 stora gula lökar
1/2 vitlök solo
1 förpackning krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 dl rött vin
2 msk japansk soja
ca 1 tsk salt
svartpeppar
smör att steka i
en nypa socker
Till servering:
Smetana eller creme fraiche
Parmesan
Gör så här:
Fräs nötfärsen i smör i en panna med höga kanter. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, vin, soja, pressad vitlök, salt & peppar och låt puttra ihop i 10 min.
I en annan panna stek vitkål och morötter i lite smör tills de mjuknar och rör sedan ner dem i grytan.
Finhacka löken och karamellisera den i lite smör, salt & peppar och en nypa socker. Rör ner den i grytan och smaka ev av med mer salt & peppar.
Servera färs- och vitkålsfräset med en klick smetana, riven parmesan ovanpå.
