lördag 3 juli 2010

JORDGUBBSGLASSTÅRTA



Ca 10 port.
Ingredienser:
6 dl vispgrädde
200g vit choklad
2 ägg
200g frysta lättsockrade jordgubbar
1 dl florsocker
1 msk citronsaft

Garnering:
citronmeliss
Jordgubbar under säsong, annars kan man ta hyvlad vit choklad.

Gör så här:
Vispa grädden tills den är fast.
Smält den vita chokladen i vattenbad på spisen.
Tillsätt äggen, ett i sänder, i den smälta chokladen.
Vispa kraftigt. Blanda ned hälften av den vispade grädden.
Häll blandningen i en form med löstagbar kant, ca 24cm i diameter.
Mixa jordgubbarna i en matberedare. Blanda ned resten av grädden.
Tillsätt florsocker och citronsaft. Blanda om.
Bred ut jordgubbsblandningen i formen.
Dra igenom båda lagren, lyft med en gaffel några gånger så att blandningen blandas lite grann. Ställ formen i frysen minst 4 timmar.
Ta fram tårtan 30 minuter före servering.
Garnera med ev. hyvlad vit choklad, citronmeliss och färska hackade jordgubbar.