torsdag 15 juli 2010

RABARBER- & JORDGUBBSRUTOR



Ingredienser:
1 stjälk rabarber
250 g jordgubbar
3 msk honung
1 tsk ingefära
1 tsk kardemumma

200 g smör
1 dl sirap
5 dl socker
4 ägg
6 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk salt

Gör så här:
Börja med att skära rabarber och jordgubbar fint.
Ringla över flytande honung och smaksätt med ingefära och kardemumma.
Smält smöret i en kastrull, ha i sirap och socker, låt sockret smälta lite.
Tag av kastrullen från plattan så att smeten svalnar något.
Vispa snabbt ihop äggen och ha i dem, lite i taget i sockersmeten.
Rör konstant, annars finns risk att det blir äggröra av allt!
Sikta i mjöl, vaniljsocker och salt. Rör väl.

Klä en långpanna med bakplåtspapper och häll i smeten.
Fördela den marinerade frukten jämnt över kakan och grädda i 180 grader i ca 30 minuter. Eventuellt kan du behöva täcka kanterna med lite ugnsfolié om de får för mycket färg!
Kakan kan gärna vara lite kladdig i mitten.
Går utmärkt att frysa.

Källa: http://linneasskafferi.blogg.se/