måndag 1 oktober 2012

GRATÄNG MED FLÄSKYTTERFILÈ, SVAMP & BACON















Ingredienser:
600 g fläskytterfilé alt. fläskfilé
4 tomater
1 pkt bacon
färska champinjoner
3,75 dl vispgrädde
3 msk sötstark senap
1,5 vitlöksklyfta
kalvfond
Riven ost
ev smör till stekning

Gör så här:
Bryn bacon och låt rinna av på papper och klipp i småbitar.
Skiva och stek svampen i samma panna som baconen utan att diska den först.
Skär fläskytterfilén i 2 cm tjocka skivor.
Bryn dem på båda sidor och krydda med salt och peppar.
Skiva tomaterna och lägg dem i botten på en smord form.
Lägg över svamp och kött.
Vispa ur stekpannan med grädden och tillsätt senap, vitlök och kalvfond.
Salta och peppra och strö över lite cayennepeppar, för att få lite sting.
Lägg i baconen i såsen och häll den i formen. Toppa med riven ost.
Gratinera formen i 225 grader ca 20 minuter.
Servera tillsammans med risnudlar och en god sallad!