torsdag 4 oktober 2012

SVAMPPAJ MED BRIE




















4-6 pers
Ingredienser:

1 sats pajdeg
2 msk dijonsenap
ca 100 g färsk svamp
Olja till stekning
1 rödlök
5 cm purjolök
4 vitlöksklyftor
65 g färsk spenat
1 dl riven permesanost
1 dl riven ost (gärna lagrad greve)
2 ögg
2 dl grädde
150g brie
salt och peppar

Ruccola
Pinjenötter

Gör så här:
Förbered pajskalet.
Pensla eller bred ett supertunt lager senap i det förgräddade skalet.
Fräs svampen i lite olja tillsammans med tunt skuren rödlök och purjolök i några min utan att bryna. Blanda ner hackad vitlök och spenat och fräs tills spenaten mjuknat något.
Lägg blandningen i pajskalet.
Blanda riven permesanost med riven grevé, ägg och grädde.
Häll det över svampen i pajskalet.
Skär brieosten i tunna skivor och fördela över pajen.
Ställ in i 175° i ca 35 min eller när äggstanningen stannat.
Låt svalna i ca 20 min.
Skär upp i tårtbitar och servera med sallad.