söndag 30 mars 2014

FROZEN STRAWBERRY CHEESECAKE


Ingredienser:
16 krossade digestivekex
80 gram smör

450-500 gram färska jordgubbar
2,5 dl strösocker
0,5 dl vaniljsocker

7 stk gelatinblad
1 msk vatten

400 gram rumstempererad Philadelphia Cream Cheese
6 dl vispgrädde

Chokladsås
Maränger
Krossad daim

Gör så här:
Börja med att lägga gelatinbladen i blöt under ca 5-10 minuter.
Under tiden; krossa digestivekexen i en bunke, smält smöret och blanda dessa till en smulig massa.
Tryck ut digestivekexblandningen i en form med löstagbar kant.
Använd baksidan av en sked så går det enkelt. Ställ in i kylskåpet så länge.
 Skölj jordgubbarna och blanda med strösocker och vaniljsocker.
Mixa till en slät smet.
Vispa även upp din cream cheese så att den blir mjukare i konsistensen.
 Krama ur gelatinbladen och smält tillsammans med 1 msk vatten i en tjockbottnad kastrull.
Smält på medelhög värme, det bränner lätt!
Blanda ner det smälta gelatinet i jordgubbsmixen.
Rör tills allt blandat sig noga.
Vispa därefter ner philadelphian i jordgubbsmixen och vispa med en elvisp tills allt blandat sig väl.
Vispa tillsist grädden hårt och vänd ner den i jordgubbsblandningen.
Häll ner i springformen och släta till ytan.
Ställ i frysen över natten eller i minst 6-8 timmar.
Ta fram cheesecaken ca 60 minuter innan servering så att den får mjukna till.
Garnera med choklad- eller kolasås, krossad daim och några maränger på toppen.