fredag 28 mars 2014

GETOSTPAJ MED ROSTAD PAPRIKA


Ingredienser:
1 rulle kyld pajdeg (ca 250 g)
1 purjolök (ca 250 g)
1 burk grillad, strimlad paprika ( ca 200 g)
1 tsk torkad timjan
2 ägg
2 dl mjölk (3 %)
1 tsk salt
1 krm peppar
200 g getost (av chèvretyp)


Gör så är:
Sätt ugnen på 225°
Rulla ut pajdegen och lägg i en pajform, ca 25 cm i diameter.
Nagga botten med en gaffel.
Ansa och strimla purjolöken.
Häll av paprikan och spara 2 msk av oljan (för 4 portioner).
Fräs purjolöken i oljan från paprikan tills den är mjuk utan att den tar färg.
Tillsätt paprika och timjan.
Fräs ytterligare någon minut. Ta från värmen.
Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar.
Fördela löken och paprikan i det förgräddade pajskalet.
Bryt getosten i bitar och fördela över. Häll över äggstanningen.
Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 25 min.