söndag 29 juni 2014

DAIMCHEESECAKE MED TOFFEESÅS

 Ingredienser:
3 dubbeldaim
1/2 paket med digestive eller orego
30- 50 gram smör

3 äggvitor
3 äggulor
1 dl socker
300 gram philadelphiaost
1 msk vaniljsocker
4 dl grädde

1 burk kondenserad mjölk sötad  - kokad i max 2 timmar
Eller kolasås

Gör så här:
Ta av etiketten på burken och koka i rikligt med vatten i max 2 timmar.
Skölj under kallt vatten tills den svalnat och förvara sedan i kylskåpet.

Smula kakorna i en påse.
Smält sedan smöret och rör ihop med kexen som du sedan plattar ut i en rund springform med avtagbara kanter.
Ställ den svalt medan du börja med själva cheesecaken.

Hacka daimen smått och ta fram tre olika skålar, dela äggula och vita i olika skålar.
Rör ihop socker, vaniljsocker och philadelphiaosten med äggulorna.
Vispa sedan grädden fluffig så att den bildar toppar.
Vispa äggvitorna.
Sedan vänder du ner äggulesmeten i äggvitan och daimen i grädden och vänder ner allt i en och samma skål.
Vänd upp allt i formen och ställ in i frysen.
Ta fram kakan en kvart innan servering häll över såsen,
skulle såsen vara lite för tjock rör då ut den med en tsk grädde och servera genast.