måndag 30 juni 2014

BLONDIES


Ingredienser:
200 g vit choklad

115 g smör

1 ½ dl strösocker

1 dl farinsocker

4 ägg

½ tsk vaniljessens

knappt 2 ½ dl vetemjöl

en nypa salt
100 g vit choklad, hackat

1 dl pekannötter, hackade

Gör så här:
Värm ugnen till 160 grader.

Smält smör och choklad (hacka den gärna lite innan) i en kastrull.
Låt svalna lite.

Vispa för hand i båda sockersorterna i chokladblandningen.

Ha i ett ägg i taget medan du vispar.

Rör sedan i vanilj, vetemjöl och salt tills allt är blandat.

Rör till sist ner hackad choklad och nötter.

Ha i smeten i en form klädd med bakplåtspapper (ca 30 x 20 cm)

Grädda mitt i ugnen i 30-35 min.
Låt svalna (gärna över natten).