torsdag 5 juni 2014

BANANKAKA UNDER SMULTÄCKE



Ingredienser:
5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
3 mogna bananer
115 g smör, rumstempererat
4 dl socker
2 ägg
1 krm vaniljpulver
2 1/4 dl mjölk

Smultäcke
230 g smör, kallt
4 dl farinsocker
5 dl vetemjöl

Glasyr
2 dl florsocker
1-2 msk mjölk

Gör så här:
Värm ugnen till 175 grader.
Klä en ugnsform (ca 23 x 33 cm) med bakplåtspapper.
Blanda mjöl och bakpulver i en skål.
Mixa bananerna tills dom är helt mixade (utan klumpar), tillsätt då smöret och mixa.
Vispa sen (för hand) ner socker, ägg och vanilj.
Rör till sist i mjölblandningen och mjölken tills allt är helt blandat.
Gör smultäcket genom att blanda smör, farinsocker och vetemjöl med fingertopparna tills det är smulor.
Häll i hälften av smeten i plåten.
Smula sen över ca 1/3 av smultäcket ovanpå och häll sedan på resten av smeten.
Smula till sist resten av smultäcket ovanpå.
Grädda i ugnen i 50-55 minuter. Låt svalna.
Rör ihop florsocker och mjöl och ringla över glasyren över kakan.
Skär sen kakan i rutor.