måndag 1 februari 2016

WIENERPECAN MED LÖNNSIRAP

Ingredienser:
2 st paket färdigköpt smördeg

Fyllning
70 g pekannötter
1 msk philadelphiaost
6 msk lönnsirap
3 msk strösocker

Garnering
70 g pekannötter
florsocker
lönnsirap

Gör så här:
Rosta pekannötterna till fyllningen i ugnen i ca 10 min i 180 grader, låt svalna.
Sätt ugnen på 220 grader. Mixa alla ingredienser till fyllningen i en matberedare.
Dela smördegen i två längder. Klipp sidorna lite snett. Bred fyllningen i mitten, ca 2 msk per längd. Fläta så de täcker fyllningen. Pensla med lite vatten och strö över hackade pekannötter (dessa ska inte vara rostade) Grädda i ugnen i ca 15-18 minuter. Låt svalna ca 5 min och ringla över lite lönnsirap och pudra över florsocker innan servering.