måndag 26 september 2016

KLADDKAKESANDWICH MED CRISP


ca 40 bitar
Ingredienser:
Kladdkaka:
200 g smör
4 ägg
5 dl socker
3 dl mjöl
8 msk kakao
3 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver

Chokladkräm:
400 gram valfri choklad (Marabou digestive för crisp)
2 dl grädde
1,5 tsk honung
50 g smör
nypa havssalt

Florsocker

Gör så här: 
Sätt ugnen på 150-165 grader.
Koka först chokladkrämen. Grovhacka chokladen. Koka upp grädden snabbt, ta bort kastrullen från plattan, rör i den hackade chokladen och rör tills den smälter. Vänd i smöret och resten av ingredienserna. Låt stå kallt i kylen minst en timma.

Kladdkakan: Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop ägg och socker. Blanda i en annan skål mjölet, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Vänd ner det i äggsmeten. Bred ut allt på en bakplåtspappersklädd långpanna och grädda i mitten av ugnen på 150-165° i ca 25 minuter. Känn med en sticka, kakan ska vara kladdig.

Låt kakan svalna, dela den sedan i två stora bitar. Bred den kalla chokladkrämen på ena delen. Vänd sedan över den andra delen ovanpå.

Ställ kakan i frys eller kyl 30 min innan ni skär upp den i små kondisbitar. Pudra på lite florsocker.