måndag 19 september 2016

DAIMTÅRTA


Ingredienser:
3 äggvitor
1 1/2 dl strösocker
3 1/2 dl mandelmjöl

Glassfyllningen:
3 äggulor
1/2 dl strösocker
3 dl vispgrädde
30-40 gram maränger
3 dubbel-daim

Topping:
1 dl nutella + daim

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa äggvitor och socker länge.
Vänd ner mandelmjölet och rör tills du har en slät smet. Vänd sedan över detta i en smord & bröad form. Och ställ in i ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut och låt svalna helt.

Sedan börjar du med glassfyllningen. Hacka daimen smått.
Vispa grädden fluffig, tills den bildar toppar. Visa ägg och socker poröst och vänd ner grädden i äggsmeten.
Rör sist ner daimen & marängerna som du krossar lätt, och fyll sedan mandelbotten med glassfyllningen.
Frys in i minst 5 timmar innan servering. Precis innan servering breder du ut nutella och toppar med daim.
Låt stå framme 10-15 minuter innan servering.