måndag 18 februari 2019

CHOKLADGROTTOR


24 st

Ingredienser:
24 chokladbitar/praliner av valfri sort
4,5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g mjukt, rumsvarmt smör

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
Ställ chokladen i kylskåpet för att kallna ordentligt medan du gör degen.
Blanda ihop vetemjöl, strösocker, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.
Tärna smöret och arbeta ihop den med de torra ingredienserna bara precis tills att det blir en deg.
Dela upp degen i 24 lika stora bitar och rulla dem till jämna bollar.
Fördela bollarna i en minimuffinsplåt eller i minimuffinsformar och grädda dem i mitten av ugnen i 10 minuter.
Tryck ner en chokladbit i mitten på varje boll medan de fortfarande är varma och låt sedan kakorna svalna och stelna på galler.
Förvara kakorna torrt och svalt i en lufttät burk när chokladen stelnat helt och hållet.