lördag 24 augusti 2019

POLKAGLASS MED CHOKLADSÅS


Ingredienser:
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
krossade polkagrisar, ca 100 g
några droppar pepparmintsarom
några droppar röd karamellfärg
chokladsås till servering

Chokladsås:
125 g mörk choklad
75 g smör
½ dl strösocker
½ dl sirap
1 nypa salt
½ dl vatten

Gör så här:
Vispa grädden lättvispad (inte för hård). Blanda ner den kondenserade mjölken. Blanda ner de krossade polkagrisarna i smeten. Smaka av med några droppar pepparmintsarom och rör sedan försiktig ner lite lite röd karamellfärg så smeten blir svagt rosa (kan hoppas över). Frys in smeten i minst 6 h. Skopa upp vid servering och ringla över chokladsås.


Blanda ihop ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull. Koka upp och rör tills all choklad smält. Låt småsjuda i ca 10 minuter eller tills såsen blivit tjock och glansig. Serveras ljummen.