tisdag 6 augusti 2019

VÄSTERBOTTENPAJ





















Antal portioner: 6-8 st

Ingredienser:
Pajdeg:
125 g smör
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl rågmjöl (rågsikt eller grahamsmjöl)
3 msk kallt vatten

Fyllning:
ca 600 g riven västerbottenost
3 ägg
2,5 dl grädde
grovmalen svartpeppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 200C, och börja med att göra pajdegen; blanda ihop den snabbt, gärna i en maskin, och låt den vila i kylskåpet i 30 min (om du har tid). Eller använd färdig pajdeg.

Tryck sedan ut den i en smord pajform och nagga den lite. Förgrädda den i mitten av ugnen i ca 8 min.

Fyll upp det förgräddade skalet med den rivna osten.

Vispa ihop ägg med grädde och svartpeppar, och häll detta över osten. 

Grädda i mitten av ugnen på 200C i ca 40 min. Stäng sedan av ugnen, och låt pajen stå kvar på eftervärmen i ca 30 min innan du tar ut den. Får den för mycket färg, lägg på lite aluminiumfolie.