fredag 20 juli 2012

WIENERNOUGATKAKA















ca 30 bitar

Botten:
250 g smör
5 dl strösocker
1 ½ dl kakao
2 tsk vaniljsocker
4 ägg
½ dl starkt kaffe
4 dl vetemjöl

Fyllning:
250 g nougat
150 g mörk choklad
2 msk smör
ca 75 g mandelspån


Gör så här:
Sätt ugnen på 175°.

Smält smöret, vispa i socker, kakao och vaniljsocker.
Vispa i äggen ett i taget, kaffe och vetemjöl.

Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna ca 37x29 (lite mindre än standardmått) och grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.
Ta ut och låt svalna.

Fyllning: Hacka nougat och choklad grovt.
Smält tillsammans med smör på låg effekt i micro eller över vattenbad.
Bred ut över botten. Strö på mandelspån och låt nougaten stelna.

Skär i små rutor.