torsdag 12 juli 2012

KANELBULLAR















Ca 80 st
Ingredienser:
300 gr smör
1l röd mjölk
2 pkt jäst för söt deg
2 dl socker
4 tsk stött kardemumma
1700 gr/2,8 l vetemjöl

Fyllning:
300 gr smör
3 dl socker
6 msk kanel
Pärlsocker
2 ägg
 
Gör så här:
 Smält matfettet. Tillsätt mjölken till 37 gr.
Smula jästen i bunke. Häll över vätskan och rör till jästen löst sig.
Tillsätt 2 dl socker, 1 tsk salt och 4 tsk kardemumma.
Tillsätt mjölet, spara 0,5 dl till utbakningen.
Arbeta degen kraftigt, 5 min med maskin.
Låt degen jäsa övertäckt i 30 min.
Knåda degen smidig. Dela den i 4 delar.
Skär rullen och lägg med snittytan uppåt.
Låt jäsa under duk i ca 40 min.
Mitt i ugnen i 250 gr 5-8 min.
Låt svalna på galler under bakduk.