lördag 28 juli 2012

FRYST YOGHURTTÅRTA




















12-16 port
Ingredienser:
250 g jordgubbar
250 g bananer
250 g hallon
250 g björnbär
ca 1/2 dl naturell yoghurt (delikatess vaniljyoghurt)
färska bär till servering

Gör så här:
Klä en avlång bakform med plastfolie.
Kör jordgubbarna med med 4 matskedar yoghurt i en mixer eller matberedare.
Häll blandningen i formen och ställ in i frysen minst 15 min.
Under tiden, rengör mixern och kör bananerna med ytterligare 4 matskedar yoghurt.
Häll blandningen över det förra lagret och ställ in i frysen.
Upprepa med övriga bärsorter.
Tårtan är färdig så fort det översta lagret stelnat, men den kan förvaras i frysen så länge du vill.
Skär tårtan i bitar medan den är frusen.
Servera med bär.


Källa: jamie oliver grillar