söndag 8 augusti 2010

BISKVITÅRTA



Räcker till ca 10 personer
Ingredienser:
200 g sötmandel

4 st ägg

200 g socker


200 g smör

3 msk kakao

1 msk vaniljsocker

2 dl florsocker


100 g mörk choklad

1 tsk olja, utan smak

Gör så här:
Mal mandeln och blanda den med sockret.
Vispa äggvitorna till lätt skum och vänd ner dem,
spara gulorna i en skål till senare.

Bred ut smeten till en rund botten på ett bakplåtspapper.
Grädda i ugnen på 200-225 grader, ca 10 minuter. Låt svalna.
Rör ihop smör, kakao, vaniljsocker och florsocker.
Tillsätt sedan en äggula i taget under vispning.

Bred smörkrämen på den avsvalnade mandelbottnens undersida.
Ställ svalt i någon timme så att krämen hårdnar.
Smält den mörka chokladen och häll sen i oljan.
Pensla chokladen överst på tårtan och ställ sedan svalt igen.
Garnera eventuellt med vit choklad, frukt, silverströssel eller något annat.

Källa: http://allcookedup.wordpress.com