onsdag 25 augusti 2010

MOZZARELLABIFFAR MED GRÄDDIG SÅS



Ingredienser:
ca 3 port (6 st biffar)
600 g blandfärs
1 förp mozzarella i bit
1/2 kruka färsk basilika
4 soltorkade tomater
1 dl vispgrädde
1 ägg
salt & svartpeppar
smör att steka i

sås:
stekskyn
2 dl grädde
100 g philadelphiaost
1/2 köttbuljongtärning

Gör så här:
Blanda färs, ägg, grädde, strimlad basilika, hackade soltorkade tomater och mozzarella skuren i små kuber.
Salta & peppra. Forma 6 st biffar.

Stek biffarna på ganska hög värme,
några minuter per sida, i rikligt med smör.
Lyft upp biffarna och rör ner grädde, philadelphia och buljongtärning i steksyn.
Låt koka upp och lägg i biffarna och låt dem puttra med tills de är genomstekta.
(Blir såsen för tjock så späd på med lite vatten)

Servera med en stor god sallad och salladsdressing.

Källa: http://www.bloggfamiljen.se/?blog=matplatsen&sida=2