söndag 29 augusti 2010

GORGONZOLAFYLLD LAXFILÉ MED VITVINSÅS



4 port
Ingredienser:
4 laxfiléer
ca 150 g gorgonzola
smält smör till pensling
salt

Sås:
1 dl vitt vin
1 msk fiskfond
2 dl creme fraiche
en stor klick smör
Klippt gräslök
Smaka av med örtsalt och vitpeppar

Gör så här:
Skär en ficka i varje laxfilé och fyll den med ost.
Pensla laxen med det smälta smöret och salta försiktigt.
Tillaga i ugn 200 c 10-12 min.

Blanda fiskfond i vinet.
Tillsätt creme fraiche och låt koka upp.
Häll i gräslöken och ta kastrullen av grytan.
Rör ner en ordentlig klick smör så den smälter.
Smaka av med örtsalt och vitpeppar.

Servera laxen med såsen och t.ex smörstekta färska broccolibuketter
och en god sallad med avokado.

Källa: http://mor-mia.blogspot.com/