lördag 12 februari 2011

GI-PIZZA

1 stor pizza

Tomatsås
Ingredienser:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
i msk olivolja
1 burk krossade tomater, 400 g
1 msk ajvar relish
1 tsk torkad basilika
salt och svartpeppar

Pizzadegen
Ingredienser:
4 ägg
2 krm salt
8 msk olivolja
2dl grädde eller vatten
6 msk fiberhusk

Gör så här:
Gör först tomatsåsen genom att skala och hacka lök och vitlök fint.
Hetta upp en kastrull med olivolja.
Bryn lök och vitlök i några minuter.
Tillsätt krossade tomater, ajvar relish och basilika.
Låt koka i ca 10 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Låt svalna.

Sätt ugnen på 200 gr.
Knäck äggen i en skål.
Vispa dem med salt, olja och grädde.
Tillsätt fiberhusk och låt svälla i några minuter.
Späd med mer vätska om det behövs.
Bred ut degen på en bakpappersbeklädd plåt.
Bred tomatsås över och toppa med valfria tillbehör.
Grädda i ugnen i ca 15 minuter.

Källa: LCHF på mitt sätt