torsdag 19 januari 2012

FLÄSKFILÉ MED KRÄMIG GORGONZOLASÅS


Ingredienser:
6 portioner potatismos
2 äggulor
2 putsade fläskfilé
salt och peppar

Gorgonzolasås
2 msk Smör
150 gram god gorgonzolaost
1 liten fin finhackad sharlottenlök
4 dl creme fraiche
1/2 tsk dijonsenap
1-1/2 dl  grädde
salt och peppar
Toppa med klippt fin persilja

Gör så här:
Ställ ugnen på 250 grader.
Rör ihop potatismoset med äggulorna.
Spritsa moset runt omkring på en ugnsfast form och grädda i ugnen tills den fått vacker färg.
Under tiden skär du cm-tjocka bitar av fläskfilen och bryner klart i smör.
På stekspadet gör du sedan såsen, fräs löken mjuk i smöret - men den ska inte få färg.
Häll över vätska, creme fraiche, och senap och smula ner osten och låt puttra i fem minuter smaka av med salt och peppar.
Lägg upp köttet i mitten på fatet med spritsat gyllene mos, ringla över såsen och dekorera med persilja.