fredag 6 januari 2012

KYCKLING HÄSTHAGA




















Ingredienser:
1 kg kycklingfilé
5 dl creme fraiche
1 dl vitt vin
1 buljongtärning
1/2 gräddost (tex åseda) ca 3 dl riven
15 cm purjolök
100g valnötter

Gör så här:
Halvera kycklingfileérna och stek de runt om.
Lägg in de i ugnen med folie på tills de är genomstekta.
Stek den strimlade purjon i lite smör i en kastrull.
I med buljongtärningen och vinet. Låt koka i 3 min.
I med creme fraichen och den rivna osten samt lite salt och vitpeppar.
Häll av ev. köttsaft från kycklingen.
På med såsen och in i ugnen i 10 min.
Servera med valnötter eller lägg de i redan innan.
Servera med klyftpotatis och sallad.
Eftersom det ska vara klyftpotatis till, kan man göra kycklingen först och sedan potatisen.
Mot slutet ställer man in kycklingen i 10 min så är allt klart samtidigt.
Om man gillar gorgonzola så är det jättegott att ha i efter tycke och smak.