torsdag 5 januari 2012

FRUKT OCH NÖTBRÖD















Ingredienser:
1 liter filmjölk
2 tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap
2 tsk salt
7 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
2 dl solrosfrön
200 g hasselnötter (hela)
200 g mandel (hela)
8 torkade fikon

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader
Rör ihop bikarbonat o mjölsorterna
Häll i filen, nötterna och fikonen (delade)
Smöra 2 avlånga brödformar, bröa med solrosfrön
Häll ner den kladdiga degen i formarna, strö på lite solrosfrön.
Grädda i 60 minuter, sänk ugnen till 175 grader och grädda ytterligare 30 minuter.

Ställ brödet långt ner i ugnen men lägger på folie efter halva gräddningstiden så att brödet inte blir bränt.

Källa: http://signesskafferi.blogspot.com/2010/01/makens-frukt-o-notbrod.html