torsdag 22 januari 2015

ITALIENSK KÖTTSOPPA


4 port
Ingredienser:
400 g benfri högrev
2 st gula lökar
2 st vitlök
400 g zucchini
2 msk smör
2 msk tomatpuré
1⁄2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 liter kalvbuljong
1 dl crème fraiche
2 msk pesto

Topping:
1 1⁄2 dl hackad basilika
1 1⁄2 dl Svecia riven
1 dl creme fraiche

Gör så här:
Skär köttet i små bitar.
Skala och hacka lök och vitlök.
Skär zucchinin i bitar.
Bryn kött och lök i smör i en gryta.
Rör i tomatpuré, salt och peppar.
Häll på buljongen och låt koka ca 50 min.
Tillsätt zucchinin och koka 10 min till.
Rör ner 1 dl crème fraiche och pesto.
Låt koka upp.
Toppa med crème fraiche, basilika och ost vid servering.