onsdag 9 augusti 2017

GLUTENFRIA KORVBRÖD


10 st
Ingredienser:
3 dl mandelmjöl
5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk himalayasalt
2 teskedar äppelcidervinäger
3 dl kokhett vatten
3 äggvitor

Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C.
Blanda ihop mandelmjöl, fiberhusk, bakpulver och salt.
Koka upp vattnet. Rör i vattnet, vinägern och äggvitorna i mjölblandningen.
Vispa med elvisp 10-20 sekunder.
Dela degen i 10 delar och rulla ut. Lägg på bakplåtspapper med ca dubbla avståndet emellan då de dubblar i storlek.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-40 minuter.
Låt svalna på galler. Förvara i frysen.
Godast blir de om man grillar dem en stund innan servering!

Tips: Går även göra som hamburgerbröd.