torsdag 10 augusti 2017

OMELETT

4-6 port.
Ingredienser:
2-3 msk olivolja
Cirka 10 små tomater
1/2 hackad rödlök
6 st ägg
4 dl mjölk
2 dl riven ost (gärna västerbotten eller cheddar)
Cirka 400 g hackad spenat (motsvarar typ två nävar färsk spenat som du river sönder)
Ca 100 g fetaost (eller chèvre)
Krydda med havssalt och svartpeppar

Gör så här:
Sätt på ugnen på 200 grader. Häll olivoljan i en ugnsform och smörj runt.
Halvera tomaterna och sprid ut i formen med “skärsidan” upp.
Lägg också i lökhacket i formen. Ställ in detta i ugnen cirka 10 minuter.

Under tiden, rör ihop ägg, mjölk och riven ost, salta och peppra.
Ta ut ugnsformen. Sprid ut spenaten, smula över fetaosten – häll över äggblandningen.
Fixa en enkel grönsallad. Grädda i cirka 25 min tills omeletten får lite färg.

Tips:
Byt ut spenaten mot ruccola eller basilika.