måndag 21 augusti 2017

KANELKAKA i LÅNGPANNA



Ingredienser:
3 ägg
3 dl socker
7 dl vetemjöl
1/2 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
100 g smör
3 dl mjölk

Kanel/havretäcke
150 g smält smör
2 dl strösocker
3 dl havregryn
1 msk kanel
1 msk vaniljsocker

Gör så här:
Smält smöret.
Vispa ägg och socker så det blir riktigt pösigt och vitt.
Häll i mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör runt tills det blir en riktigt seg smet.

Häll i det smälta smöret, rör runt tills den är slät.
Häll sist i mjölken. Rör runt tills smeten är slät.

Lägg bakplåtspapper i en långpanna (ca 35x25 cm) och häll i smeten.

Kanel/havretäcke
Smält smöret. Blanda under tiden socker, havregryn, vaniljsocker och kanel. Häll ned smöret i havregrynsblandningen och rör runt.

Fördela/klicka ut havreblandningen över smeten.
Skjuts in i ugnen på 200 grader i ca 15-20 min.
Pudra med florsocker innan servering och servera med vaniljsås.