onsdag 9 augusti 2017

RAW FOOD-GODIS MED FRÖN OCH CHOKLADTÄCKE


ca 20 bitar
Ingredienser:
Frölager:
1 dl riven kokos
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl pumpakärnor
20 dadlar utan kärnor
0,5 tsk vaniljpulver
1 nypa salt

Chokladtäcke:
0,75 dl kokosolja
2 msk kakao
2-3 msk lönnsirap

flingsalt till garnering

Gör så här:
Lägg alla ingredienserna till frölagret i en mixer och kör loss. Mixa länge, det ska bli en lite halvseg massa som håller ihop. När det är gjort, klä en hederlig brödform med plastfolie, och tryck ut frömassan där i. Jämna ut den ordentligt.

Till chokladtäcket - kokosoljan ska vara flytande, det krävs ofta bara några sekunder i mikron för att den ska bli det. Rör samman kokosoljan med kakao och smaka av med lönnsirap. Bre detta över frömassan. Ställ in i frysen i ca 15 min, ta sedan ut den, vänta ett par minuter, och skär den sedan i fyrkanter. Strö över lite flingsalt. Förvara i kylen, eller frysen om inte allt ska gå åt inom de närmsta dagarna. De tinar i rumstemperatur på bara ett par minuter.