tisdag 5 januari 2021

NUTELLATÅRTA


Ingredienser:
2 pkt färdiga chokladtårtbottnar från ICA (det behövs 4 stycken bottnar)
400 g rumstempererat smör
500 g  cream cheese
6 stora matskedar nutella (ca 500 gram)
1,5 dl karamelliserad mjölk
2,5 dl florsocker
1 dl kakao
2 dl uppvispad grädde
200 gram hackade hasselnötter
ev. 8 st Ferrero Rocher och jordgubbar

Gör så här:
Fyllning
Vispa det mjuka smöret så att det blir krämigt och häll i cream cheese.
Vispa så att det blandas riktigt.
Häll i nutellan, karamelliserade mjölken, florsocker och kakao.

Vispa grädden så att den blir fluffig.
Blanda sedan i den med resten av ingredienserna.

Bygg tårtan
Lägg en botten längst ner. Lägg på ett lager av nutellafyllningen. Strö över hackade hasselnötter. Lägg en botten till, fyllning, hasselnötter. En botten till, fyllning, hasselnötter. Lägg en sista ”botten” överst. Det blir locket.

Spackla nu hela tårtan med resterande fyllning, både på toppen och sidorna.
Strö hasselnötter på kanterna.
Om du får fyllning över kan du spritsa ut den runt kanten på tårtan.
Dekorera med Ferrero Rocher eller med jordgubbar.