lördag 28 september 2019

CHICKEN MILANESE MED PASTA ALFREDO



4 portioner:

Ingredienser:
4 kycklingfiléer
4 ägg
vetemjöl
panko ströbröd
8 kvistar salvia
8 vitlöksklyftor
en god olivolja
Tagliatelle pasta
160 g smör
Parmesan
1 citron

Gör så här:
Skär kycklingfiléerna på längden, så att du får 8 tunna filéer. Banka sedan ut filéerna så att de blir ännu tunnare mellan två ark plastfolie. Vispa äggen lätt och lägg dem i en skål. Panera kycklingbröstfiléerna genom att först täcka dem med mjöl, sedan doppa dem i ägg och till sist täcka dem med panko. Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna, och lägg i hela vitlöksklyftor och salvia. Stek kycklingen i oljan på båda sidor tills de blivit gyllenbruna. Lägg upp dem på ett galler för att svalna.

Riv en halv parmesan fint. Smält smöret i en stekpanna. Salta pastavattnet ordentligt och koka pastan någon minut kortare tid än på förpackningen. Häll av pastan men spara vattnet. Häll i lite av pastavattnet i smöret i stekpannan och blanda ner pastan. Stäng av plattan, och lägg i mestadels av parmesanen och blanda väl med pastan. Tillsätt lite mer pastavatten till en krämig konsistens. Salta & peppra.

Skär kycklingen i breda strimlor. Lägg upp pastan och kycklingen på en tallrik, dekorera med salvia och citron. Servera med mer parmesan.