söndag 15 september 2019

FLÄSKFILÉGRYTA MED KANTARELLER



4 portioner

Ingredienser:
1 fläskfilé, 500 g
250 g färsk svamp
1 finhackad gul lök
1 dl steksky
3 dl grädde
2 dl crème fraiche
0,5 msk  soja
1-2 msk maizenaredning
Salt + svartpeppar
Smör

Gör så här:
Skiva och stek fläskfilén i smör på hög värme, salta och peppra. Ta ur köttet ur stekpannan och skölj ur stekpannan med 1 dl vatten, häll skyn över köttet och ställ åt sidan.
Rensa svampen och dela i mindre bitar. Lägg svampen i stekpannan på medelvärme, stek tills vattnet har kokat in.
Lägg i ett par klickar smör i stekpannan tillsammans med svampen och tillsätt finhackade löken. Stek tills löken är mjuk.
Tillsätt köttet och skyn tillsammans med grädde, crème fraich och soya. Låt allt koka upp och sjuda cirka 5 minuter. Smaka av med salt, svartpeppar och eventuellt lite mer soya.
Red grytan med maizenaredning, jag använder alltid den då det blir glutenfritt.
Servera grytan med ris, potatis eller pasta.