tisdag 21 mars 2017

FAVORITTÅRTA

Ingredienser:
8 äggvitor
5 dl socker
8 dl Vårgårda ris

Gör så här:
Vispa 4 äggvitor hårt. Blanda försiktigt i 2,5 dl socker och 4 dl ris.
Slå smeten på smörat bakplåtspapper i en långpanna.
Grädda i 55 minuter ganska långt ner i ugnen i 150°.
Gör sedan om det här en gång till så att det blir totalt två stora maränger.

Fyllning: Chokladkräm, 2 dubbeldaim och 3 dl vispgrädde.

Chokladkräm:
2 dl mjölk
6 msk vetemjöl
4 msk kakao
4 äggulor

Kokas snabbt ihop och när smeten har kallnat blanda i:
4 tsk vaniljsocker
100 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker

2 hackade dubbeldaim

Gör så här:
Lägg chokladkrämen på den ena bottnen och strö över hackad daim.
Lägg på den vispade grädden och lägg till sist på den andra bottnen.
Lägg ihop tårtan några timmar innan servering, så hinner den safta till sig.