fredag 3 mars 2017

NATTJÄSTA FRUKOSTFRALLOR

8 st
Ingredienser:
0,5 pkt jäst (25 g)
4 dl fingervarmt vatten
1 dl mjölk
3 tsk salt
2 msk honung, knappt
1,5 dl grahamsmjöl
8 dl manitoba cream-mjöl (alt. vetemjöl special)
solroskärnor

Gör så här:
Lös upp jästen i fingervarmt vatten i en bunke.
Tillsätt sedan mjölken.
Rör i salt, honung, grahamsmjöl och mjölet.
Degen ska vara ganska kletig, och behöver inte arbetas mer än att den rörs samman med slev.
Täck bunken med plastfolie, och låt den stå framme i ca 30 min innan du stoppar in den i kylen. Låt den stå i kylen över natten, (eller medan du är på jobbet om du gör dem på morgonen och vill äta dem på kvällen) allt från 10-16 timmar.

Sätt ugnen på 225°.
Stjälp sedan upp degen på mjölat bakbord, och dela den i 8 delar.
Du behöver alltså inte knåda den.
Lägg upp de 8 delarna (som kan se ut lite hur som helst) på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla ytan på dem med lite vatten.
Strö över lite solroskärnor på dem, och stoppa in dem i mitten av ugnen i 15-20 min.