tisdag 21 mars 2017

KLADDIGA CITRONMUFFINS


LCHF, Glutenfria, Low Carb

Ingredienser:
2 dl socker (tex Ica sötströ)
150 g mjukt smör
2 ägg
1 dl fet yoghurt
3 dl mandelmjöl
saften av 1 liten ekologisk citron
rivet citronskal av 1 citron
1 msk fiberhusk
1 tsk ekologiskt vaniljpulver
2 tsk bakpulver
Hackad mandel

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 g varmluft (175 g varmluft vid stora muffins).
Vispa mjukt smör och sötning pösigt.
Rör ner äggen och sedan yoghurt och citron.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner.
Portionera upp i muffinsformar och strö hackad mandel ovanpå.
Grädda i ca 15-20 minuter beroende på storlek, känn med sticka om smeten är torr och muffinsarna fått fin färg.