fredag 10 mars 2017

RAW SALTED CARAMEL


ca 15-20 bitar
Ingredienser:
Cashewbotten:
2 dl cashewnötter
1 dl kokosflingor
1 msk honung
1 msk mjuk kokosolja
1 nypa salt

Kola:
20 st urkärnade dadlar
0,5 dl smält kokosolja
1 tsk salt
1 tsk vaniljpulver
Flingsalt


Gör så här:
Mixa alla ingredienser till cashewbottnen gärna i matberedare och tryck ut massan (cirka 1 cm tjock) i en brödform klädd med plastfolie. Ställ in den i kylen medan du mixar alla ingredienserna till kolan. Mixa länge, när du tror att du är klar så ska du mixa lite till, så att kolan blir blank och seg. Tryck ut kolamassan över cashewbottnen och låt stå i frysen i cirka 1 timme. Skär sedan upp i bitar och förvara dem i kylen. Garnera gärna med lite flingsalt.