Ingredienser:
4 st kycklingbröstfiléer
4 st kycklingbröstfiléer
Marinad:
0,5 dl japansk soja
1 msk fisksås
2 msk olja, t ex raps
1 lime – rivet skal
1 vitlöksklyfta, pressad
Nudelsallad:
300 g äggnudlar
2 msk neutral olja, t ex raps
0,5 gurka
2 salladslökar
1 dl cashewnötter eller jordnötter
1 lime
1 msk sesamolja
Chiliflakes
Färska korianderblad till garnering
Sås till servering:
1 dl japansk soja
0,5 dl hoisinsås
1 msk fisksås
1 lime – rivet skal och saft
Övrigt:
2 tsk sesamfrön till servering, rostade
lite extra koriander till garnering
Gör så här:
Rör ihop marinaden i en stor skål och lägg ner kycklingen. Blanda noga. I mån av tid kan filéerna marinera i kylskåpet i några timmar, men smakerna kommer fram även efter en kvarts marinering.
Förbered under tiden nudelsalladen, och börja med att koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet. Skölj av dem och vänd runt dem i olja i en stor skål.
Skär bort och släng gurkans vattniga kärndelar och skär sedan gurkan i tunna stavar.
Skär salladslöken i smala, sneda bitar och hacka cashewnötterna grovt.
Rör ner gurka, salladslök och hackade nötter i skålen.
Skär limen i ca 8 klyftor och vänd ner dem i salladen tillsammans med sesamolja, lite chiliflakes och färska korianderblad.
Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de får en gyllenbrun färg, lägg åt sidan.
Sätt ugnen på 200C och bryn kycklingfiléerna runt om i en stekpanna. Lägg dem sedan i en smord ugnsform och stek dem klara i mitten av ugnen tills innertemperaturen uppnått 72C. (Tar ca 15 min.)
Skär kycklingen i bitar och servera till nudelsalladen. Skeda såsen över kycklingen vid servering, och garnera med sesamfrön och koriander.