lördag 23 mars 2013

MINIPAJER MED SPENAT, PINJENÖTTER OCH PARMESAN



Ca 20 st

Ingredienser:
2 förp färdigkavlad smördeg
2 dl pinjenötter/cashewnötter
4 dl grädde
Örtsalt
400 gram färsk babyspenat
2 dl riven parmesanost

Gör så här:
Hacka nötterna fint.
Hetta upp en torr stekpanna och rosta nötterna lätt.
Slå på grädde och vispa ihop. Salta och smaka av.
Tillsätt spenaten och låt den sjunka ner och koka in nån minut.
Riv ner osten och dra av från plattan. Låt svalna något.
Lägg ut smördegen på en skärbräda och ta ut runda mått lite större än mazarinformar.
Använd ett upp och nedvänt glas. Du får ut 10 st bottnar av varje smördeg.
Tryck ut rundlarna i mazarinformarna och fyll med spenatröran.
Grädda i 200 grader ca 20 min eller tills pajerna fått fin färg.
Kan ätas både varma, lätt ljumna och kalla.