söndag 3 mars 2013

PULLED PORK





















Ingredienser:
ca 1 kg fläskkött i bit (karré eller kotlett)

flingsalt

peppar

chilipulver

2 gula lökar

2 vitlöksklyftor

2 dl vatten + 3 msk oxfond (skippa detta om ni använder karré)

3 dl barbequesås med rökig smak

Gör så här:
Tvätta av köttet och klappa in rikligt med salt, peppar och chilikrydda runt om.
Lägg köttet i en gryta med lock som tål ugn.
Klyfta lök och vitlök och strö runt om.
Blanda vatten, fond och barbequesås och häll över köttet.
På med locket och in i ugnen 120 C i ca 5-6 h.
Testa att dra lite i köttet med en gaffel, faller det lätt isär så är det färdigt.
Låt det gå någon timme till eller två annars. Det ska vara mört!!
Ta ut köttet och riv sönder det med en gaffel i grytan och blanda det med bbqsåsen och löken till en röra.
Detta kan man sen servera på olika sätt. Tex som tacos/fajitas med tortillabröd och tillbehör, som fyllning i mackor med goda tillbehör osv.
Med plocktillbehör som sallad, coleslaw (lila), oliver, coctailkapris, guacamole, creme friache, bbqsås, majs och krämig fetaost.