torsdag 7 mars 2013

HÄLSOSOPPA



4 port
Ingredienser:
1 gul lök

smör att steka i

2 potatisar

500 g morötter

1/2 kuvert saffran

1 liter grönsaks- eller hönsbuljong

1 dl apelsinjuice (alt 3 msk koncentrat)

salt och peppar

1 dl matlagningsyoghurt

Färsk ingefära

hackad gräslök, persilja eller annan örtkrydda

Gör så här:
Skala och hacka löken och fräs den i olja i en kastrull i några minuter.
Skala potatisen och morötterna och skär dem i bitar.
Lägg ner dem i kastrullen tillsammans med saffran.
Fräs alltihop i ytterligare några minuter.
Tillsätt sedan buljongen och sjud soppan i ca 15 minuter eller tills grönsakerna är mjuka.
Kör soppan i matberedare tills den är slät eller använd stavmixer.
Häll tillbaka den i kastrullen och blanda i pressad apelsin.
Värm soppan och späd med ytterligare lite buljong om så önskas.
Smaka av med salt och peppar.

Riv ingefäran och blanda den med yoghurten efter smak.
Ringla lite av såsen över soppan.
Strö över hackade örter och servera.

Källa: www.femme.se/matplatsen